Praktijk

foodmapping_logo03

Foodmapping is verbonden aan Dosha Ayurvedische Praktijk, een praktijk die complementaire zorg (CZ) biedt op basis van Ayurveda

Ayurveda is een eeuwen oude gezondheidsleer, oorspronkelijk uit India, en gebaseerd op universele beginselen van de natuur. Zoals de natuur een cyclus kent van wisselende seizoenen, zo kent ieder mens gedurende zijn leven zijn persoonlijke cycli en fasen die invloed hebben op lichaam, geest en welzijn.

Ayurveda is een holistisch gezondheidsmodel wat wil zeggen dat er naar de mens in zijn geheel wordt gekeken: fysiek, mentaal en omgeving. Ayurveda geeft handvatten voor het behandelen van chronische ziekten en werkt uitstekend als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg én werkt ook vooral preventief. Zij legt daarbij nadruk op het versterken van het zelfgenezend vermogen en op de balans tussen de mentale en fysieke gesteldheid van de mens.

Voeding en leefstijl is een van de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Het aantal mensen dat met hun voeding en leefstijl onbewust en zeker ongewild klachten in stand houdt of verergert is groot. Voeding, beweging en ontspanning vormen de basis van onze gezondheid

De Ayurvedische geneeswijze wordt sinds 1977 door de Wereld Gezondheidsorganisatie (World Health Organisation WHO) officieel erkend als een wetenschappenlijke geneeskunde, met de opmerking dat deze vaak oplossingen biedt daar waar de westerse geneeskunde stopt.

Qi-Amersfoort
Dosha Praktijk Amersfoort
Amsterdamseweg 43A
3812 RP Amersfoort
T 06 – 308 656 55
E henrica@doshapraktijk.nl
Amersfoort.doshapraktijk.nl