Werkwijze

foodmapping_01

‘De fundering van alle geluk is gezondheid’ JHL Hunt

Tijdens de workshop laten wij zien dat alles met elkaar in verband staat, dat ieder mens uniek is en geven wij inzicht hoe voeding en leefstijl vitaliteit en gezondheid bevorderen.

De werkwijze van Foodmapping is gebaseerd op de visie van Ayurveda in combinatie met Permacultuur.

Ayurveda betekend letterlijk kennis van het leven en is gebaseerd op de universele wetten van de natuur. Het is een natuurgeneeskundig systeem met de oorsprong in India. In Ayurveda wordt ervan uitgegaan dat voeding en leefstijl de beste geneesmiddelen en remedies zijn, aangezien we worden of zijn wat we consumeren en wat we denken en doen. Ayurveda is sinds 1977 erkend door de Wereld Gezondheids Organisatie als wetenschappelijk onderbouwd complementair gezondheidssysteem.

Permacultuur is samenwerken met de natuur om een betere wereld voor ons allemaal te maken. Als we de natuur observeren zien we dat er een systeem van principes aan het werk is. Permacultuur gebruikt deze principes om geïntegreerde systemen te ontwikkelen die voor onze behoeften aan voedsel, energie en gemeenschap zorgen op een gezonde en efficiënte wijze. Zo kunnen wij de kwaliteit en productiviteit van onze individuele levens, onze samenleving en onze omgeving verbeteren. Permacultuur is een praktische toepassing van duurzaamheid en biedt handvaten“Hoe meer je eet, hoe minder smaak; Hoe minder je eet, hoe meer smaak” – Chinees spreekwoord

De missie van Foodmapping is kennisoverdracht over voeding en leefstijl in relatie tot gezondheid en functioneren; van bodem tot bereiden, van eten tot de spijsvertering en de werking in het lichaam. Het doel is inzicht te geven in hoe voeding in relatie staan tot de -eigen- mentale en fysieke gezondheid.

“It’s no coincidence that four of the six letters in health are heal” – Ed Northstrum